Ontstaan

De Potskes is nog een vrij jonge KVC-supportersclub, gevestigd in het centrum van Herselt. Ze is in feite ontstaan in de schoot van supportersclub ’t Kuipje. Reeds van vóór de promotie naar 1 ste klasse waren enkele kameraden – de meesten geboren en getogen in Herselt – van de partij op iedere wedstrijd van dé voetbalploeg uit de “Parel der Kempen”, sommigen zelfs al van in de oude glorieperiode van Herseltenaar Flor Van Uytsel bij VC Westerlo. Met de intrede in ’s lands hoogste afdeling maakte onze aanhang de verplaatsingen gaandeweg meer en meer met de bus van supportersclub ’t Kuipje, tot deze uiteindelijk zo gegroeid was en er besloten werd een eigen supportersclub op te richten, weliswaar aanvankelijk nog steeds onder de vleugels van ’t Kuipje. Bedoeling was om op termijn de busverplaatsingen onder eigen wimpel te kunnen maken. En zo geschiedde …

Sinds het seizoen 2005-2006 leggen we onze eigen bus in en varen we mee op de golven van het succes van onze voetbalploeg. Nu eens met de kleinere vaste aanhang, dan weer met een grotere en luidruchtigere bende, zelfs tot in Veerle, Betekom, Holsbeek, Merksplas (!) en Ravels (!) toe. En dat iedereen zijn gading vindt bij ons, bewijst niet alleen de woonplaats van onze leden maar ook het grote verschil in leeftijd. Onze groep youngsters groeit ieder jaar en ons oudste lid (77 jaar) is elke wedstrijd trouw van de partij! Van 7 tot 77, elkeen wordt bij ons op zijn wenken bediend!

 

Dit alles was echter nooit mogelijk geweest zonder de steun van supportersclub ’t Kuipje. Onze oprechte dank hiervoor!

 

Misschien ook nog heel even iets over onze clubnaam. De oorsprong ervan ligt in feite in Turkije. Een aantal van onze leden en bestuursleden was er op vakantie en liet zich begeesteren door dat typische “Turkse potske” (= Tubeteika ). Gepakt en gezakt met een 25-tal van deze hebbedingetjes trokken ze terug huiswaarts, bedeelden er ieder toenmalig lid mee dat er trots en fier mee rond paradeerde wanneer we op verplaatsing gingen. Gaandeweg kregen we zo de naam De Potskes “naar ons hoofd geslingerd”. Ook al veranderde de look van ons potske ondertussen al een aantal keer, de naam van de club lieten we ongewijzigd. Onze slogan luidt immers: De Potskes, elke verplaatsing steevast op “pots”!